5 gode råd til at spare på strømmen

En god måde at øge dit tilrådighedsbeløb på kan være ved at spare på strømmen derhjemme. Dette er dog for mange lettere sagt end gjort. Det handler om at starte et sted, og derfor har vi fundet 5 simple tips, som du kan begynde med. Lavet i samarbejde med www.3tilbudelektrikere.dk.

Drop tørretumbleren

Der kan være rigtig mange penge at spare på din elregning, hvis du dropper din tørretumbler og anskaffer dig et tørrestativ. Hvis du bruger din tørretumbler flere gange om ugen, bliver det hurtigt til mange hundrede kroner på årlig basis. Har du en have, kan du sætte dit tørretøj derud, så du slipper for at have det stående inden for. Det er nemlig heller ikke helt så godt for indeklimaet, hvis du tørrer dit tøj indendørs.

Sænk vasketemperaturen

Mange danske hjem vasker tøj på rigtig høje grader. Det resulterer både i at tøjet kan skrumpe, men det kan også ses på elregningen. Skal du vaske helt almindelige hvide t-shirts, er der ikke noget i vejen for at nedsætte vasketemperaturen til en 15-20 grader. Husk dog altid at underbukser, strømper, karklude med mere altid bør vaskes ved mindst 90 grader. Bruger du følgende råd, kan der hurtigt ryge et par hundrede kroner af strømregningen på årlig basis.

Fyld dine hvidevarer op

Når du enten skal vaske tøj eller bruge din opvaskemaskine, så fyld den så meget op, som den kan klare. På sigt vil du nemlig komme til at vaske væsentligt færre gange, og det betyder også, at du bruger mindre strøm. Hvis du bruger lidt tid på at eksperimentere, så vil du hurtigt finde ud af, at der faktisk kan være meget mere i en vaskemaskine, end man lige går at tror. Det samme gælder i øvrigt, når du skal vaske tøj.

Få en elspareskinne

Det smarte ved en elspareskinne er, at den selv sørger for at cutte strømmen til for eksempel dit fjernsyn, når du slukker det. Så TV og andre ting på standby, bruger de altså bare meget strøm på årlig basis. Er du typen, der er dårlig til at huske at slukke for strømmen, så bør du anskaffe dig en elspareskinne. De behøver faktisk ikke at mere end 50 kroner.

Brug den naturlige belysning

Særligt om sommeren er der ingen grund til at have lys tændt, hvis solen alligevel skinner ind i din stue. Det er en dårlig vane for mange, at lamperne skal være tændt, selvom der faktisk er mere end rigeligt med belysning fra solen. Træk gardinerne fra og lad solen lyse dit hjem op, indtil det bliver mørkt.

Få en elektriker til at vurdere din situation

Vil du gerne være mere ambitiøs og spare mange penge på strømregningen, så kan det være en fordel at få en dygtig elektriker ud at kigge på dit hjem. Han kan for eksempel installere lyssensorer, der gør, at lyset automatisk slukker i rum, hvor der ikke er nogle, som opholder sig. En elektriker vil også kunne løbe dine hvidevarer igennem og fortælle dig, om du kan få nogle med en bedre energiklasse. Skal du have lavet ændringer af en elektriker, fordi du skal spare penge på strømmen, så sørg altid for at indhente flere tilbud på din opgave. Så har du nemlig et meget bedre grundlag at sammenligne priser med mere på.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*